Taller: Què pot fer l’enginyeria pels lesionats medul·lars?

Els alumnes de Primer de Batxillerat Tecnològic van realitzar un taller al Laboratori de Biomecànica de la UPC a Barcelona.

La divisió de Biomecànica del departament d’enginyeria mecànica fa recerca en l’àmbit de la biomecànica del moviment humà, on es centra en la mesura, modelització i anàlisi dinàmica del moviment, i també en el disseny de dispositius d’assistència i rehabilitació per a persones amb mobilitat reduïda. El grup també realitza projectes relacionats amb la indústria del calçat i col·labora amb hospitals i ortopèdies en el disseny d’ortesis actives per assistir la marxa human (http://www.creb.upc.es/).

Els alumnes van poder visitar les seves instal·lacions i van realitzar un taller amb alguns experiments pràctics utilitzant l’instrumental del laboratori: càmeres d’infrarojos, marcadors reflectius, 2 plaques de força, plantilles de pressió, sensors que transformen el moviment de la musculatura en senyal elèctric, sensors de moviment, software de simulació…

El Taller forma part de l’oferta d’activitats del programa Escolab (http://escolab.bcn.cat/). Aquest programa obre la porta dels laboratoris i centres de recerca més capdavanters del país i ofereix l’oportunitat de dialogar amb els investigadors que treballen en l’avenç de la societat.

 

 

Deixa un comentari