La bromelina – un enzim present a la pinya

perfect-pineappleEls alumnes de 2n de Biologia de Batxillerat han realitzat una experiència de laboratori per tal de conèixer les propietats de l’enzim Bromelina, una proteasa present a la pinya. Aquest enzim té la propietat de trencar els enllaços que formen les proteïnes i, per tal de comprovar-ho, han aplicat diferents tipus de pinya (normal, al seu suc i seca) en gelatina. Els resultats obtinguts ens mostren que la gelatina amb pinya normal no ha solidificat (enllaços trencats), mentre que al tractament amb pinya seca ha solidificat perfectament (enzim desnaturalitzat). En el cas de pinya al seu suc, ha sortit un resultat intermig, ja que la pinya tot i que estigui en conserva, ràpidament perd les seves propietats organolèptiques i, per tant, l’enzim no és tan efectiu. Us deixem un recull de fotografies sobre l’experiència:

 

 

 

Deixa un comentari