Identificació dels grups sanguinis: sistema AB0

Els alumnes de 2n de Batxillerat han realitzat unes de les proves bioquímiques més freqüents per a identificar el grup sanguini (segons els sistema AB0) al qual pertànyen. El fonament de la tècnica es basa en l’extracció d’una mostra de sang i, seguidament, afegir-ne diferents solucions d’anticossos (Anti-A, Anti-B i Anti-D). D’aquesta manera, si obsevem que es produeix coagulació de la sang per a un determinat anticós, vol dir que la prova dóna positiva i, per tant, aquella persona pertany a aquell grup sanguini. En cas contrari, la prova és negativa. Finalment, han realitzat una preparació microscòpica d’una d’aquestes mostres de sang (el que es coneix com a frotis sanguini) i han pogut identificar els diferents tipus cel·lulars que composen la sang. A continuació us mostrem els resultats obtinguts:

Deixa un comentari