Problemes a l’esprint

Els problemes a l’esprint que han fet avui el grup d’alumnes de 1 i 2 de batxillerat han anat molt bé! La SCM (societat catalana de matemàtiques) ha proposat alguns problemes en línia on han treballat la geometria, l’estadística, l’anàlisis i el treball en grup entre diferents cursos. Us atreviu amb un dels exercicis?

De quantes maneres es poden ordenar els cinc nombres
                         33, 66, 9, 55,  M
de manera que els tres primers sumin igual que els tres últims?

 

 

 

Dia de les mates a Batxillerat!

Què és el més important quan juguem? Existeixen estratègies guanyadores? Podem buscar patrons matemàtics als jocs? Quant és 1 elevat a infinit? Hi ha més d’un tipus d’infinit?. Aquestes són les preguntes que hem pogut respondre gràcies a la xerrada motivadora i matemàticament d’avui, 10 de maig. I és que avui hem celebrat el dia de les matemàtiques a l’escola i l’alumnat de Batxillerat ha tingut l’oportunitat de conèixer i xerrar amb el matemàtic Eduardo Saez de Cabezón, presentador actual d’Órbita Laika, del canal de Youtube Derivando i professor a la Universidad de la Rioja. Gràcies per venir, Eduardo! Fins a la pròxima!

Entrega de diplomes “Proves Cangur”

Avui dimarts, s’han entregat els diplomes als alumnes que han participat en les proves Cangur 2019. Us felicitem a tots per la il·lusió i l’esforç que hi heu dedicat!

“Defensa el teu dret a pensar, pensar equivocant-se és millor que no pensar” Hipatia d’Alexandria

Us engresquem a intentar respondre algunes de les preguntes d’aquesta prova: