Laboratorio literario

Los alumnos de Bachillerato que participan en el Workshop de Booktrailers siguen convirtiendo sus aulas durante las tardes de cada miércoles en un laboratorio literario. Cada grupo ya ha elegido su libro y, mientras unos escriben el guion, otros preparan los tutoriales con los que ayudaremos a los alumnos del Lycée Paul Robert a crear sus booktrailers. ¡Estamos work in progress!

   
  

 

i finalment… Londres!

London itself perpetually attracts, stimulates, gives me a play & a story & a poem, without any trouble, save that of moving my legs through the streets… To walk alone through London is the greatest rest.’

Londres a todas horas atrae, estimula; me brinda una obra de teatro, una historia y un poema, sin dificultad alguna, salvo la de caminar por sus calles… Andar sola por Londres es el mayor descanso.’ 

Amb aquestes paraules, l’escriptora Virginia Woolf ens regalava les primeres impressions sobre la ciutat de Londres. Unes paraules i unes impressions que, al llarg de quatre intensos dies, els alumnes de 2Batxillerat participants en el workshop de literatura ‘Just 100 years ago. Del realismo a las vanguardias‘ van poder constatar de forma molt positiva. Quatre dies plens d’art i cultura, però també de convivència. Una ruta literària sobre Dickens de la mà del gran Richard Jones i una tarda entre les obres de la National Gallery, l’emocionant musical Billy Elliot, el taller de vestuari del Globe de Shakespeare, les passejades per Notting Hill, Hyde Park, Covent Garden i Picadilly Circus, i la gran jornada a la ciutat de Canterbury i el campus de la University of Kent. Un gran tancament a 10 setmanes de feina que ens han omplert les butxaques de grans experiències i de grans lectures que a partir d’ara ja sempre ens acompanyaran. Des dels departaments de Llengua Castellana i de Llengües Estrangeres agraïm l’entusiasme dels alumnes i ja comencem a preparar el workshop del curs vinent. Com sempre: llegint per viatjar. I viatjant per llegir la vida.

   
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
 

  

About Oscar Wilde and the Baskervilles…

What do Oscar Wilde and palm reading have in common? And Mary Poppins? Students in Batxillerat have been reading The Hound of the Baskervilles and Oscar Wilde Short Stories in their English class. After reading, set in groups, they have worked on an oral presentation about any topic they could link to the story. Being original is important, but making the audience stay hooked on the strong points you are sharing with them is essential. A new chance to create and to learn how to face the difficult situation of speaking in front of an audience. Good job, people!

  

Booktrailers Workshop & eTwinning

Amb aquest títol tan llarg, més de 30 alumnes de totes les modalitats de Batxillerat han començat aquesta setmana el workshop organitzat conjuntament per les àrees de Llengua castellana i Llengua anglesa. A més, aquest any estem de sort, doncs l’hem transformat en un projecte eTwinning i treballem conjuntament amb els alumnes del Lycée Plyvalent Paul Robert de Les Lilas, a França. Un projecte trilingüe que ens permetrà ensenyar-los una selecció dels nostres autors contemporanis i ens acostarà als seus. Llegir, pensar, debatre, escoltar… i crear un booktrailer que ens faci a tots delir per una estona de lectura dels llibres triats!

  

3, 2, 1… workshop!!

Comencem el projecte de Literatura Castellana i Llengua Anglesa ‘Just 100 years ago. Del realismo a las vanguardias’ amb una mica de cinema i una cita. Els personatges de ‘Midnight in Paris’ ens han obert la porta d’aquest viatge literari. Chesterton ens ha fet pensar: ‘Realism is simply Romanticism that has lost its reason… that is its reason for existing.’ Moltes ganes de continuar!

IMG_0305.JPG